Kurssi 1: Oppitunti 4: Mikä on rukouksen merkitys?

Rukous on yksi islamin viidestä peruspilarista. Jokainen muslimi uskoo Jumalan määränneen viidesti päivässä toistuvan rukouksen velvollisuudeksemme. Rukous yhteytemme Jumalaan ja se kehittää moraalia ja käytöstapoja ja tuo rauhan sieluun. Kun pidämme Hänet mielessämme, tiedämme, että Hän suojelee meitä, kävi miten kävi, ja näkee meidät, kun joudumme valitsemaan oikean ja väärän väliltä. Rukouksessa konkretisoituu islamin opettama ihmisten tasa-arvo, kun köyhä siivoja ja hienossa talossa asuva miljönääri jättävät hetkeksi maalliset toimensa ja pysähtyvät kumartamaan Jumalaa, painaen kasvonsa maahan, yhtä alas.

Jumala ei ole riippuvainen rukouksistamme, vaan me niistä, sillä emme voi elää ilman Hänen rakkauttaan ja armoaan ja paikkaa Paratiisissa.

Pakollisia rukouksia on viisi: aamulla, keskipäivällä, iltapäivällä, auringon laskiessa sekä illalla. Aamurukous on rukoiltava ennen kuin aurinko nousee, muita on aikaa rukoilla siihen asti kunnes seuraavan rukouksen rukousaika alkaa. Mutta jos rukous syystä tai toisesta viivästyy, niin sitten se rukoillaan myöhässäkin – ei jätetä sitä välistä!

”Julista mitä sinulle on ilmoitettu Kirjassa, ja suorita rukouksesi. Rukous varmasti pelastaa riettaudesta ja pahasta. Ja totisesti, Jumalan muistaminen on parasta, sillä Jumala tietää, mitä te teette.” (Koraani 29:45)

Rukoilkaa säännöllisesti ja antakaa almuja! Kaiken hyvän, minkä teette sieluanne varten, te löydätte Jumalan luona. Jumala näkee, mitä ikinä te teette.” (Koraani 2:110)

”»Rukoilkaa Häntä Jumalana tai rukoilkaa Häntä armahtajana;” (Koraani 17:110)

prayer-1008385_640

Allahin lähettiläs sanoi: ”Kun muslimi tai uskovainen tekee wudun, pesten kasvonsa, kaikki paha, jota hän on katsonut silmillään, lähtee veden mukana – tai veden viimeisen pisaran mukana tai sen kaltaisella ilmauksella – ja kun hän pesee kätensä, kaikki paha, mitä hän teki käsillään, lähtee veden mukana – tai veden viimeisen pisaran mukana – kunnes hän on vapaa synnistä.” (Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 2, autenttinen)

Allahin apostolilta (rauha hänelle) kysyttiin: ”Mikä teko on paras?” Hän vastasi: ”Rukoilla rukous varhain rukousaikana.” (Abu Dawud, kirja 2, hadith 426)

Allahin lähettiläs sanoi: ”Ensimmäinen asia, josta ihminen tuodaan tilille [Tuomiopäivänä] on rukous.” (Sunan an-Nasa’i, vol 5, kirja 37, hadith 3996)

Jabir bin ’Abdullah, olkoon Allah tyytyväinen häneen, kertoi, että Allahin lähettiläs sanoi: ”Avain Paratiisiin on rukous ja avain rukoukseen on wudu.” (Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 4)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s