Kurssi 1: Oppitunti 5: Perususkomukset

Millään muulla ei ole oikeutta tulla palvotuksi kuin yksin Allahilla ja Muhammad on Hänen profeettansa.

1. Usko Jumalaan

Jumala on universumin luoja, kaikkivaltias. Hän ei tarvitse mitään, eikä ketään, mutta kaikki tarvitsevat häntä. Hän on Rakastava ja Oikeudenmukainen ja muslimin kuuluu palvoa Häntä. Kukaan ei voi nähdä Häntä tässä elämässä, mutta uskovat tulevat näkemään Hänet seuraavassa elämässä. Hän ei muistuta mitään luomaansa.

2. Usko enkeleihin

Jumala on luonut valosta itselleen tahdottomia palvelijoita, jotka suorittavat kaikenlaisia tehtäviä. Jokaisella ihmisellä on kaksi kirjoittavaa enkeliä, jotka kirjaavat ylös kaikki hänen hyvät sekä pahat tekonsa.
Jumala paljasti Koraanin ihmiskunnalle Gabriel-nimisen enkelin välityksellä, kun Gabriel välitti Jumalan viestit kirjaimellisesti Muhammadille (rauha hänelle).

3. Usko Jumalan lähettämiin kirjoihin

Jumala on lähettänyt profeetoille kirjoja opettamaan ihmisiä oikealle tielle: palvomaan Häntä, uskomaan Tuonpuoleiseen, elämään kunnioittaen ja arvostaen kaikkia eläviä olentoja. Moosekselle Hän lähetti Tooran ja Jeesukselle Evankeliumin, mutta vuosien saatossa ihmiset lisäilivät sinne omiaan ja poistivat joitain kohtia, joten enää ne eivät ole Jumalan sanaa. Muhammadille (rh) Hän lähetti Koraanin, joka on säilynyt alkuperäisenä. Rakastamme Koraania ja uskomme kaikkeen, mitä Koraani kertoo.

4. Usko profeettoihin ja sanansaattajiin

He ovat ihmisiä, jotka Jumala valitsi tähän tehtävään: välittämään Hänen sanaansa: opettamaan ihmiset rakastamaan ja palvomaan Jumalaa, luottamaan ja turvaamaaan Häneen sekä elämään sovussa keskenään, luopumaan epäjumalien palvonnasta ja pahanteosta, kuten tappamisesta ja raiskaamisesta. Aiemmat profeetat lähetettiin opettamaan omia kansojaan, viimeinen eli Muhammad (rh) koko ihmiskuntaa.

5. Usko tuomionpäivään ja ylösnousemukseen

Tuomiopäivänä elossa olevat kuolevat ja sekä he että aiemmin kuolleet herätetään henkiin ja joutuvat viimeiselle tuomiolle, kohtaamaan tekonsa, jotka enkelit kirjoittivat ylös. Silloin Jumala palkitsee hyvät teot ja rankaisee pahat oikeudenmukaisesti. Sen jälkeen ihmiset pääsevät ikuiseen autuuteen Paratiisiin tai sitten Helvettiin.

6. Usko kohtaloon

Jumala on ennalta määrännyt kaiken, mitä universumissa ja mitä meille tulee tapahtumaan. Mikään ei tapahdu ilman Hänen lupaansa, eikä Hänen tietämättään.

466px-Islamic_art_angel

Testaa tietosi:

1. Mistä Jumalan lähettämästä kirjasta tai kirjoista muslimit ottavat oppinsa?
2. Mitä tehtäviä enkeleillä on?
3. Mitä tehtäviä profeetoilla oli?
4. Mitä tapahtuu Tuomiopäivänä?
5. Haluat tehdä jotain, mitä et halua Jumalan saavan tietää. Miten toimit?
6. Tietävätkö profeetat, miltä Jumala näyttää? Onko Hän pilven päällä istuva valkopartainen ukko?

Vastaukset:

1. Koraanista.
2. Niitä on muitakin, mutta mm. kirjata ylös ihmisten hyvät ja pahat teot ja yksi enkeli ilmoitti Jumalan sanan, Koraanin, Muhammadille (rh).
3. Kertoa ihmisille, että on yksi Jumala, kehottaa heitä uskomaan Häneen ja luopumaan muiden kuin Hänen palvonnasta ja muusta pahanteosta, kuten muiden satuttamisesta.
4. Ihmiset ylösnostetaan ja joutuvat vastaamaan teoistaan ja tulevat tuomituiksi Paratiisiin tai Helvettiin.
5. Jätät sen asian tekemättä, koska Jumalalta ei voi salata mitään.
6. Eivät, koska kukaan meistä ei voi sitä tietää, mutta oikeauskoiset tulevat näkemään Hänet Tuonpuoleisessa. Ei ole, koska parta ja sukupuoli ovat luotujen ominaisuuksia, eivät Luojan, eikä Hän istu pilven päällä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s