Kurssi 1: Oppitunti 3: Mitä Jumala meiltä haluaa?

Jumala on kertonut meille profeettansa Muhammadin (rauha hänelle) kautta, että Hän haluaa meiltä seuraavia asioita:

Ensiksikin, että noudatamme islamin peruspilareita. Jos peruspilarit eivät ole kunnossa, koko rakennus sortuu. Näiden oppiminen käytännössä vie aikaa, mutta teoriassa ne pitää oppia nyt.

1. Tunnustamme, ettei ole muita jumalia kuin Jumala ja että Muhammad on Hänen profeettansa

Kellään tai millään muulla ei ole oikeutta tulla palvotuksi kuin yksin Jumalalla. Emme saa rukoilla, emmekä kumartaa ketään muuta kuin Luojaamme, Jumalaa. Hän yksin päättää kohtalomme.

Jokainen, joka ottaa Jumalan ainoaksi herrakseen, uskoo profeettoihin, joista viimeisin oli Muhammad (rauha hänelle), jonka Jumala lähetti armoksi ja johdatukseksi. Opimme tottelemaan Jumalaa seuraamalla Muhammadin (rauha hänelle) elämää ja esimerkkiä rukoustavoissa, paastossa ja käytöstavoissa.

2. Rukoilemme viisi kertaa päivässä

Matkustettuaan siivekkäällä ratsulla tapaamaan Jumalaa, Muhammad (rauha hänelle) sai käskyn rukoilla viidesti päivässä ja opettaa seuraajansa tekemään samoin.

Meidän tulee pitää Jumala sydämissämme ja voimme kiittää, ylistää ja pyytää Häneltä toivomiamme asioita, mutta lisäksi meidän tulee rukoilla viidesti vuorokaudessa tarkasti määritellyin liikesarjoin ja sananparsin.

3. Paastoamme Ramadanina

Meidän tulee pidättäytyä ruoasta, juomasta ja seksistä Ramadan-kuukausi aina auringonnoususta sen laskuun. Jos et voi paastota esim. raskauden tai diabeteksen vuoksi, voit silti muistella Jumalaa muilla tavoin ja keskittyä lähentymään Jumalan kanssa enemmän kuin koskaan.

4. Maksamme almuveroa

Muslimi on toisen muslimi veli ja se konkretisoituu velvollisuudessa maksaa vuosittain tuloista ja säästöistä pieni summa vähäosaisemmille.

5. Teemme pyhiinvaelluksen Mekkaan

Jokaisen kynnelle kykenevän on matkustettava Saudi-Arabian Mekkaan, Kaabaan, jonka Profeetta Abraham (rauha hänelle) rakensi. Siellä noudatamme tämän esi-isämme esimerkkiä palvoen Allahia, kivitämme Paholaista symbolisesti, juoksemme Safa- ja Marwa-kukkuloiden väliä.

Jumala rakastaa oikeauskoisia muslimeita ja me rakastamme Häntä!

prophet-2249733_960_720

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s